Oksemørbrad er den lille muskel, der sidder på indersiden af okseryggen – helt oppe ved rygsøjlen. Det er et af de fineste stykker kød på dyret, og som navnet antyder, er det meget mørt. Mørbraden spiller derfor tit en hovedrolle i retter med kartofler, grøntsager og en fyldig sauce. Prøv også at anvende oksemørbrad fra Ludvig i gryderetter som for eksempel Bøf Stroganoff eller paprikagryde. Hvis du vil gøre ekstra meget ud af det, kan du bruge det udsøgte stykke kød til at lave Beef Wellington, og servere med en intens rødvinssauce og sprøde pommes frites – det vil garanteret få tænderne til at løbe i vand.<BR><BR> Selvom mørbraden er kendt for at være mør, kan den alligevel godt have sener. Derfor anbefales det at pudse den inden tilberedning ved at skære senerne langs mørbraden fri. Oksemørbraden er rosa og saftig ved en kernetemperatur på cirka 58 °C.<BR><BR><H2>Om Ludvig</H2><BR>Ludvig er særligt udvalgt kvalitetskød - om det er oksekød, grisekød, kalvekød eller lammekød, og sådan har det været siden 1960. Det skyldes, at Ludvig sætter meget skrappe krav til kvaliteten, og derfor selv tager hånd om udvælgelsen og modningen af al kød. På den måde er du garanteret et mørt stykke kød med masser af smag, kraft og saft, når du vælger Ludvig i køledisken.