Grydesteg

Grydesteg
Grydesteg
159,-
Bilkatogo
144,55 kr/kg
1100 g
Fra Ludvig

En grydesteg er netop, hvad navnet indikerer: En steg, som egner sig til langtidstilberedning i gryde. Grydesteg uden ben fra Ludvig, som er nøje udvalgt af føtex’ egne slagtere, er skåret af tykkam. Tykkammen er placeret på forreste del af ryggen på oksens skuldre og er derfor rig på fedt og bindevæv. Derfor er det vigtigt, at kødet kommer op på en kernetemperatur på 80 °C for at opnå den rette saftighed, mørhed og smag.<BR><BR><H2>Forslag til tilberedning</H2><BR>Grydestegen kan steges hel som en gammeldags oksegrydesteg eller alternativt skæres i tern og bruges i diverse gryde- og simreretter. Ved helstegning duppes kødet tørt med køkkenrulle, hvorefter det krydres med salt og peber, inden det brunes godt af og lægges i en gryde sammen med væske og grøntsager. Herefter tilberedes stegen i ca. to timer, indtil den har en kernetemperatur på 80 °C.<BR><BR>Tip: Mens stegen hviler, kan du lave en smagfuld oksesauce på den overskydende væske fra stegen.<BR><BR><H2>Om Ludvig</H2><BR>Ludvig er kvalitetsoksekød, som er særligt udvalgt af vores egen kvægopkøber. Sådan har det været siden 1960. Det skyldes, at vi sætter meget skrappe krav til kvaliteten, og derfor tager vi selv hånd om udvælgelsen og modningen af al oksekød fra Ludvig. På den måde er du garanteret et mørt stykke kød med masser af smag, kraft og saft.